Християн Стоянов спечели първото си отличие като състезател на СКЛА „Дунав“. Младежът от Габрово участва в първото издание на националния студентски крос „София рън“ и завърши трети по трасе с дистанция от 5220 метра. Носителят на сребърен медал от световното първенство за параолимпийци в Лондон даде време от 16:20 минути. 
Както първи писа „Утро“, Християн се готви през последната година под ръководството на президента на СКЛА „Дунав“ Евгени Игнатов. Затова и преминаването му в русенския клуб е закономерна крачка.  
Първи в София завърши Йоло Николов, който надбяга възпитаника си Митко Ценов. Ценов остана втори.
Лекоатлетката на „Дунав“ Милка Михайлова финишира с второ време. Тя стори подвиг, тъй като след индивидуалното бягане се включи и в щафетата 2х2610 в така наречената „Група на семействата“. Тя и Николай Танков станаха вицешампиони. Първи финишираха Желязко Желев и синът му Михаил Желев.
До дни Михайлова ще вземе участие на турнир за Световната купа по планинско бягане в Словения. Изпитанието ще е 11 километра почти вертикално бягане. 
Леката атлетика в „Дунав“ записа успех и на старт във Варна. В шосеен пробег на 6 километра Стоян Владков зае второто място при мъжете. 
Ива Чиликова се класира седма в групата на девойките до 16 години.