Новият синдик на „Дунавска коприна“ Веселин Банков чупи рекорди, назначавай още един, трети за тази година търг за продажба на активите на фалиралата тъкачница. Цената е намалена с 20 на сто, така че за цялото предприятие се искат вече 6 257 192 -  с над 1,5 млн. лева по-малко отколкото на предишните продажби.
Поредният търг ще се проведе на 26 октомври от 13,30 часа в офиса на фирмата в Русе, а предложения се приемат същия ден от 13.00 до 13.30 часа, когато ще бъдат разгледани от синдика в присъствието на явилите се наддавачи.
Активите на тъкачницата включват парцел от 43 декара в Западна промишлена зона и намиращите се в него 39 сгради. Основните й задължения са към държавата, която обикновено не бърза да си прибере вересиите и ликвидацията се точи с години. Фалиралата тъкачница съвсем не е най-фрапиращият случай в това отношение, но вече девет години е в несъстоятелност, а повече от шест се продава безуспешно. През това време сградите, които са основният й актив, се рушат и губят стойност.