Двойка български емигранти, които от 10 години живеят в Съединените щати, събраха на сватбеното си тържество пари за ремонт на 150-годишната църква „Св.Троица“ в Две могили. Георги и Таня са родом оттам, но са намерили реализацията си отвъд океана. Тази година те решили да се върнат в Две могили, където да се закълнат пред бога във вярност и обич. Когато през лятото отец Драгомир ги венчал, младоженците помолили своите гости да съберат пари за освежаването на църквата. 
Те и двамата са кръщавани в този храм, вероятно това допълнително е повлияло на решението им, казва отец Драгомир пред БНТ2. На следващия ден след сватбата двамата дошли при него и му дали 2000 лева. 
С помощта на други местни жители бързо била намерена строителна бригада и в момента вече е започнал ремонт на фасадата на църквата. Тя ще бъде боядисана отпред, надписът с името на храма ще бъде подновен, добре би било да се освежи и камбанарията, която е доста олющена, казва отец Драгомир. И припомня, че благодарение на други дарители в църквата е подменено осветлението с енергоспестяващо. Той се надява и други двемогилчани да се заразят от примера на Таня и Георги и да помогнат ремонтът и освежаването да продължат.