Апелативният съд във Велико Търново потвърди наложената от Окръжния съд в Русе присъда от 8 години затвор и 1200 лева глоба за катастрофа със смъртен случай.
На 2 септември 2016 година през нощта 26-годишният Мариян Димитров седнал във „Фолксваген Венто“ и поел от Русе в посока Варна, въпреки че бил много пиян и нямал книжка. Малко след 4 часа призори в района на разклона за Щръклево Димитров изпуснал колата и навлязъл в насрещното движение, като се забил челно в движещ се към Русе автомобил.
Разследването установи, че шофиращият с 2.18 промила Димитров се е движил с около 55 км/ч. Ударът е бил силен и довел до смъртта на другия шофьор - Стефан Данаилов, а пътуващото в колата му семейство получило опасни за живота наранявания. 
Освен че е трагичен, случаят е белязан и със зловеща ирония на съдбата. Загиналият Стефан Данаилов бил съсед на пострадалите в колата му и ги карал с болното им дете към болница в Русе. Така за съпричастието си и готовността да помогне се стигнало до смъртоносната среща с пияния Димитров. 
В Русе делото мина по съкратената процедура, което осигури на подсъдимия сваляне на 1/3 от присъдата и така от 12 тя стана 8 години, към които бяха добавени 1200 лева глоба. 
И присъдата на Апелативния съд не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана във Върховния касационен съд в 15-дневен срок.