Делото срещу двама наркотрафиканти от старозагорското село Оряховци, опитали да изнесат с кола през Дунав мост 50 391 кг чист хероин за 2 015 640 лева, отново се отложи. Този път съдията даде ход на процеса, но приключи бързо-бързо заради неявяване на свидетел и ще бъде подновено на 30 октомври. 
48-годишният Сотир Китанов и 13 години по-младият Йордан Йорданов бяха доведени с белезници от затвора в Белене, където са под постоянен арест, но се оказа, че адвокатът на Йордан, който е със счупен крак, още не е възстановен и за разлика от предното заседание вчера подсъдимият склони да го защитава служебен адвокат.
Сотир и Йордан бяха задържани на Дунав мост на 21 януари тази година. На внушителното количество дрога се натъкна обученото за откриване на наркотици митничарско куче Роко. Автомобилът бе вкаран в халето за рентгенова система, която показа скрити из фабричните кухини на купето и в допълнително направени тайници пакети. По-късно от колата бяха извадени 100 пакета  хероин с общо тегло над 50 кг и 95-процентова чистота.
Тъй като контрабандата е в особено големи размери, ако двамата трафиканти бъдат признати за виновни, ги чака от 15 до 20 години затвор и глоби от 200 000 до 300 000 лева.