На 3 години и 4 месеца затвор при общ режим бе осъден вчера от Окръжния съд 52-годишният шофьор Петър Стоянов на микробус, който в началото на май 2014 година предизвика катастрофа, при която две жени загинаха, а други шестима души пострадаха тежко. Наказанието е облекчено заради признаването на вината от Стоянов и сключване на споразумение с прокуратурата. Освен това той остава 5 години без книжка и ще плати 6000 лв. обезщетение на един от пострадалите по предявен граждански иск.
На 2 май 2014 година Стоянов превозвал пътници с микробус по линията Русе-Силистра. В района на Сливо поле пътничка го помолила да пусне климатика, защото й станало лошо. Докато включвал охлаждането, водачът изтървал волана, напуснал пътя и се обърнал в канавка. При преобръщането две върастни жени от Силистра и Русе, които седяли на предната седалка, били затиснати много лошо и въпреки усилията на медиците в русенската болница починали на операционната маса. 
Други петима пътници и едно дете на 8 години се разминали с най-страшното, но също пострадали сериозно - със счупени крака и ръце, травми в гърдите, охрузвания по главите и рани по телата. Останалите шестима в буса се отървали леко и не се наложило приемането им в болница.