Димитър Недялков отново е директор на Свободна зона-Русе. Решението е взето от Борда на директорите на „Национална компания индустриални зони“, а предишната директорка Звезделина Минкова, която зае поста след преминаването на Недялков на друга работа, е освободена по нейно желание.
Няма новина в смяната и не става въпрос за несправяне с работата, плановете и приоритетите на хората се променят и е нормално това да води и до такива решения, каза за „Утро“ Недялков.
Занапред той смята да популяризира още повече дейността на Свободна зона, да работи за нейното развитие и най-вече за привличане на нови клиенти, от което ще спечели и Русе.
В Свободна зона могат да бъдат внасяни стоки от трети страни, като Турция например, които не подлежат на облагане с мита и ДДС, за неограничен срок от време. Зоната изпълнява функцията на Акцизен /данъчен/ склад, но без да се изисква допълнително обезпечаване на стоките и няма ограничение във времето, казва пред Агенция „Фокус“ в първото си интервю след завръщането на поста Димитър Недялков.