Най-малко 50 души са загинали, а други над 200 са ранени, след като мъж откри стрелба по зрители на концерт в Лас Вегас.

Това съобщи шериф Джоузеф Ломбардо от полицията в града, допълвайки, че вече е идентифициран и нападателя, за когото преди се знаеше само, че е местен. Това е 64-годишният Стивън Падок, който беше убит от полицията.

Предполага се, че извършителят е имал съучастничка. Това е Марилу Данли, чието местонахождение също вече е известно на властите.

Инцидентът е станал по време на кънтри фестивала на открито Route 91, провеждащ се в близост до хотел „Mandalay Bay“, от чийто 32-ри етаж е започнато да се стреля.

„Това е продължаващо разследване, но ние сме сигурни, че основният агресор в тези събития… вече не е заплаха“, заяви по-рано днес Ломбардо.

Кадри от мястото на инцидента показват хора, които се укриват и други, тичащи по улиците. В разпространените видеа се виждат и лежащи на земята тела.

„Чухме нещо като счупено стъкло, така че се огледахме наоколо, за да видим какво става и след това чухме“ изстрелите, казва свидетелка пред Си Ен Ен. Според други очевидци концертът на кънтри певеца Джейсън Алдан е бил към края си, когато стрелбата е започнала.

Самият Алдан написа в Инстаграм след нападението, че той и групата му са добре и са преживели една наистина ужасна нощ. „Натъжава ме това, че такова нещо би се случило на всеки, който просто е дошъл да се забавлява по време на това, което трябваше да бъде забавна вечер“, посочи той.

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Лас Вегас, съобщиха за БГНЕС от МВнР. От министерството са отправили запитване до институциите в САЩ във връзка с инцидента.