„Няма какво да говорим за цел преди мача с „Пирин“. Тя е една и е ясна - победа!“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
Двата отбора ще се срещнат днес от 20 часа на Градския стадион в търсене на така ценните точки. Пиринци са 11-и с 10, а дунавци вървят 12-и с 8 точки.
„Познаваме се много добре и едва ли ще се изненадаме с нещо. Трябва да играем спокойно и търпеливо. Всички футболисти са здрави. Христофор Хубчев тренира едва от три дни и не виждам как може да попадне в групата. Много ще разчитаме на публиката“, заяви Великов.
Старши треньорът на „Пирин“ Милен Радуканов пък се оплака от кадрови проблеми.    
„Имаме трима наказани играчи. Други трима - Александър Башлиев, Котър Хендердън и Румен Сандев, са със здравословни проблеми. Трудно събрахме 18 души за група към мача в Русе. Ще се наложи да ползвам футболисти от юношеските гарнитури. Дано някой от тях се изяви така, че да заслужи професионален договор. Въпреки проблемите ще играем срещу „Дунав“ поне за една точка“, каза Радуканов. 
„Дунав“ и „Пирин“ се срещнаха два пъти в отминалото първенство на Първа лига. На 12 август миналата година русенските футболисти записаха победа на стадиона в Разград - 1:0. Автор на гола в 38-а минута бе Юлиан Ненов.
Вторият двубой се игра на заснежен терен на 30 ноември в Благоевград. Тогава дунавци отстъпиха с 1:4. Даниел Младенов изведе домакините напред, Атанас Атанасов си вкара автогол /0:2/, пак Младенов се разписа за 0:3, капитанът Диян Димов върна едно попадение в края на първото полувреме /1:3/, а Станислав Костов оформи крайния резултат в 62-а минута.