Рефер 1 в съдийската ранглиста на БФС Никола Попов ще ръководи утрешния мач в Русе между отборите на „Дунав“ и „Пирин“ /Благоевград/. Двубоят на Градския стадион ще започне в 20 часа.
Последният наряд на Попов беше на 6 септември, когато бе главно действащо лице на дербито между „Левски“ и „Лудогорец“ в София /0:0/. Тогава синът на административния директор в БФС Антон Попов направи някои грешки, които предизвикаха буря от недоволство в щаба на столичния клуб. Най-сериозната претенция бе, че реферът спестил червен картон за удар без топка на левия бек на разградчани Натанаел.
След двубоя шефът на Съдийската комисия Петър Петров коментира, че грешките на Попов не са съществени и че не са повлияли на изхода от мача, но даде да се разбере, че съдията може да отдъхва за известно време. И ето го пак в играта.
Рефери по тъчовете ще са Георги Дойнов и Младен Маринов. Арбитри зад вратите ще са Георги Кабаков и Владимир Вълков, а надницата за съдийски наблюдател ще е за бившия елитен съдия от Силистра Георги Нарлев. 
Междувременно старши треньорът на „Пирин“ Милен Радуканов се оплака, че не ще може да ползва трима основни футболисти. Това са Антон Костадинов, Димитър Благов и тунизиецът Аймен Суда, наказани от Дисциплинарната комисия към БФС с лишаване на права за един мач. Те бяха санкционирани след загубения от пиринци двубой в Благоевград с 1:2 от „Верея“ /Стара Загора/. 
„Пирин“ и „Дунав“ са съседи в таблицата за класиране. „Орлетата“ са 11-и с 10 точки, а дунавци 12-и - с 8.