Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов отказа да говори веднага след края на мача с ЦСКА. Той не даде обичайните интервюта и остави този ангажимент за помощника си Людмил Киров. Великов обаче се съгласи да коментира вчера двубоя за читателите на „Утро“.
„Имахме две прекрасни положения през първото полувреме и ако ги бяхме вкарали, мачът щеше да върви по друг начин. След почивката получихме детински голове след вратарски грешки и като че момчетата се обезвериха. Няма как да вземеш нещо срещу отбор като ЦСКА, ако не реализираш поне от едно от положенията си. Не съм съгласен, че отборът отпадна физически“, каза Великов.
Той призна, че се ядосал много на някои приказки как Станислав Антонов бил сменен умишлено.
„Чак не ми се коментират подобни глупости. Антонов дойде при мене на почивката и ми каза, че не може да продължи, че има проблем с пресечен мускул. Какво да направя - да го върна насила на терена ли?!“, попита риторично старши треньорът.
Темата с вратарите явно се е видяла лобима на някои капацитети в социалните мрежи, защото там се правят дебелашки намеци как Конов играел за „Дунав“ със статут на преотстъпен от ЦСКА. А понеже бил в душата си цесекарче, а и парите идвали от „Армията“, нямало как да не сбърка... Зер, нали заплатата му тече от ЦСКА.
Конов не играе за „Дунав“ като преотстъпен, а преди началото на първенството подписа договор с русенския клуб. Да, той сбърка в мача с ЦСКА, но никой не е застрахован от грешки. Има и такива мачове. Важното е 24-годишният вратар да получи подкрепа, а не да бъде обстрелван като единствен виновник за загубата.