Болница предлага стипендии и договор на студенти в специалността Медицинска сестра.

Тя е пловдивската Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги".

През 2017/2018 година лечебното заведение отпуска 10 стипендии за завършили II курс и 10 за завършили III курс. Сумата е от 150 до 200 лв. месечно за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговаря студентът.

Желаещите могат да кандидатстват до 2 октомври, като подадат документи в деловодството. Няма значение от кой университет в страната идват, стига да имат успех минимум "Много добър (4.50)". 

Одобрените ще бъдат обявени на 5 октомври. Те ще получават месечна стипендия до завършването си, при условие, че подпишат предварително договор за работа в УМБАЛ "Св. Георги", която ще започнат след завършването си.

Подробните условия на стипендиантската програма и необходимите документи за кандидатстване вижте тук: http://www.unihosp.com/?menu=stipendii_programa

Ръководството на най-голямата болница в България има за цел да подкрепи младите студенти по време на обучението им и да привлече и задържи млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността, се казва в прессъобщение на "Св. Георги".