Дарина Йотова или както всички я познават - DARA, е един от най-успешните млади поп изпълнители. Родена е на 9 септември 1998 година във Варна. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ тази година. Става известна от тв формата X-Factor , в който участва и достига до финал, като се класира трета. През 2016 г. „Вирджиния Рекърдс“ издават първия й сингъл „К‘во не чу“, след 3 месеца излиза и английската версия на песента. Тази година излязоха две парчета с нейно участие - самостоятелната й песен „Родена такава“ и колаборацията й с Пламен и Иво и Pavell & Venci Venc‘ „Няма да си тръгнеш с друг“, а в края на този месец ще бъде премиерата на новия й солов сингъл „Недей“. На 15 септември младата изпълнителка гостува в Мол Русе и зарадва почитателите си с емоционален концерт. Но преди да се качи на сцената, отдели време за интервю за читателите на „Утро“.

- Разкажи ни за новата песен на Пламен и Иво, в която участвате заедно с Pavell & Venci Venc‘?
- Парчето е по идея на Иво, доразвита е от Павел. Когато чух демото, им казах, че е страхотна и искам да се включа. Така след 20 минути вече си бях записала частта. Работихме супер леко и бързо, а щом нещо става толкова лесно, значи е трябвало да се случи. Клипа го снимахме на няколко локации край морето - на плажовете във Варна, Албена и Балчик, както и на едно голф игрище. Това беше най-готиният клип, защото се забавлявахме много, возихме се на яхта, правихме каскади с джетове, а успяхме да заснемем всичко само за 12 часа.  
- Като спомена за яхтата, не мога да не те попитам как беше на нея, защото в някои интервюта Пламен и Иво разказват, че са имали морска болест и не са се чувствали добре на снимките. При теб как беше?
- Иво със сигурност имаше морска болест, на него му беше много зле, на Пламен като че ли не му се отрази толкова. Радвам се, че при мен нямаше морска болест, но голяма част от екипа не се чувстваше добре, защото яхтата се движеше в бурни води и носът й често се издигаше на около 2 метра. 
- В предишното ни интервю ми спомена за нова песен, която ще е самостоятелна. Кога ще излезе и каква ще бъде новата песен?
- Да, ще излезе в края на септември. Тя е много лична, защото я писахме заедно с Павката, вложих много от себе си в нея. Донякъде е по-лирична, но не си мислете, че ще бъде балада. Напротив, отново ще е свежа и ритмична като предишните ми парчета. 
- Често ли имаш участия и успяваш ли да се справиш с натовареността покрай тях?
- Да, често е, но не го приемам като някаква тежка работа. За мен това е забавление. Да се срещам с хората е много приятна емоция, която никога няма да ми създаде пречки или да ми омръзне. Затова правя песни - заради хората, които им се радват в клубовете, по концертите...
- Какво мислиш за русенската публика?
- Те са готини хора и страшно много ми харесват. Но аз не съм виждала лоша публика досега. Навсякъде ме посрещат страхотно. Когато си добър с хората, и те са добри с теб! 
- Ти даваш символично начало на новата учебна година с концерта си на 15 септември. Кой е най-хубавият ти спомен от тази дата?
- В началото на 11 клас, тогава започна и нашият сезон в X Factor, ни поканиха с приятелката ми Мишел да участваме в откриването на учебната година. Бяхме с едни много сладки облекла и пяхме „Survivor“.
- Тази година завърши музикалното училище във Варна, обмисляш ли да продължиш да учиш музика?
- Не! Така или иначе се уча и се развивам с музика. 12 години съм учила в Музикалното училище във Варна, а сега искам да продължа с нещо различно, любопитно и свежо. Важно е интересът ми да е прикован към това, което уча. 
- Какво ще пожелаеш на учениците?
- Пожелавам им да са доволни от себе си и да изкарват добри оценки, а ако не успяват - да се стараят повече, защото ученето е важно. 
- Гледаш ли новия сезон на X-Factor и имаш ли фаворит досега?
- За момента нямам фаворит, надявам се в следващите епизоди да се появи някой, който да ми допадне. Нека всички участници бъдат себе си и да не взимат нещата много навътре, защото понякога така може да се разочароват повече. Затова да бъдат себе си и да не се отказват от мечтите си.