Удовлетворен съм от начина, по който стигнахме до победата с 4:1 срещу „Сокол“ /Марково/ в първия кръг на турнира за купата на България, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
„Някои хора имаха нужда от почивка и им я дадох. Вярно е, че съперникът ни бе тим от трета дивизия, но в редиците му имаше футболисти, играли дълго и в елита. Домакините бяха доста надъхани и приказливи, но ги респектирахме бързо с 3:0 до почивката. Нямам измервателна апаратура, но грубо казано, владеенето на топката беше 80 на 20 в наша полза. През първите 45 минути не само вкарахме 3 гола, но създадохме още 3-4 чисти положения. След почивката малко се поотпуснахме, но отново държахме мача под контрол. За мене тази победа ще е за тонус и допълнително самочувствие“, заяви Великов.
Той коментира и представянето на дебютиралите като титуляри Александър Конов, Преслав Петров и бразилеца Карлос Едуардо.
„Държаха се отговорно, стегнато, мобилизирано, не направиха сериозни грешки. Ако трябва да бъда откровен, целият отбор игра концентрирано така, както искам до го виждам във всеки мач“, допълни старши треньорът.
Както писа „Утро“, веднага след мача срещу „Сокол“ отборът тръгна към София, където ще се готви до двубоя за първенство на Първа лига срещу ЦСКА на 23 септември /20 часа/.
„Условията за работа на „Царско село“ са перфектни. Комплексът разполага с 4 терена, кой от кой по-хубав. Виждам, че и настроението на момчетата е различно. Тренират с желание и видимо удоволствие. Подготовката ни в Русе е истинска мъка. У дома, дори и да искаш, не можеш да се вложиш изцяло“, обясни Великов.
На въпроса дали има информация кога ще приключи ремонтът на стадион „Дунав“ и кога отборът ще се завърне за подготовка в „Здравец“, той отговори, че по всяка вероятност, поне доколкото е запознат, игрището ще бъде готово в края на октомври.