Пилотите на "Ферари" буквално подариха победата на Люис Хамилтън с "Мерцедес" в първата дъждовна нощна Гран при на Сингапур. На старта по мокрото трасе Кими Райконен притисна Макс Верстапен с "Ред Бул" и го прати в "сандвич" с другия болид на Скудерията, воден от Себастиан Фетел, потеглил от полпозишън. Тримата отпаднаха още в първата обиколка, като Фетел се заби в предпазната стена стотина метра след другите участници в инцидента.

Хамилтън се измъкна ловко от мелето и излезе начело на колоната. Състезанието беше прекъсвано на няколко пъти заради катастрофи, а след първите инциденти всички болиди минаха през бокса, докато се почисти трасето. Общо 8 пилоти отпаднаха до края, а всички опитаха най-различни варианти с гумите, защото пистата изсъхна, но на места още имаше аквапланинг за болидите.

Хамилтън стигна безпрепятствено до финала при своята 60-а победа в кариерата си, 7-а за сезона и трето в Сингапур. Тя му осигури аванс от 28 точки пред Фетел 6 кръга преди края. Втори финишира Даниел Рикардо с "Ред Бул", а трети - Валтери Ботас с "Мерцедес".