Панихида за загиналите на пътя мотористи и молитва за здраве на водачите на двуколесни машини отслужи вчера пред храм „Всех Святих“ отец Милен. В нея участваха рокерите от трите русенски клуба „Тъндърс“, „Лоу Лендърс“ и „Дунавски братя“, а инициатор на събитието беше вдовицата на убития през 2014 година край Пейчиново Ивайло Андреев от „Тъндърс“ - Мира Колева. Националният ден, посветен на загиналите мотористи в катастрофи, беше отбелязан вчера в още 19 града в страната.
За поредна година почитаме паметта на загиналите в катастрофи мотористи. Само тази година на бул.“България“ загубиха живота си двама души на мотори, а десетки бяха ранените, каза пред „Утро“ секретарят на „Тъндърс“ Светослав Бонапартов. Той припомни, че преди три години малко преди Пейчиново беше блъснат смъртоносно от товарен камион тяхният събрат Ивайло, а година по-късно на пътя между Николово и Мартен бе убит рокерът Милен от клуб „Лоу Лендърс“. По делото, заведено от вдовицата на Ивайло, няма никакво развитие и засега прокуратурата работи по версията, че жертвата е виновна за смъртта си, посочи Бонапартов.
 „Мотористите загиват в общата война по пътищата, защото някой е решил, че е безсмъртен. От средата на месец март досега са убити 25 мотористи в страната, а 250 са ранени. Това означава, че всяка седмица има по един загинал моторист и седем ранени, а мотопогребенията бяха много повече от мотосватбите“, каза пред рокерите вдовицата на Ивайло Мира Колева преди панихидата, която тази година протече под мотото „Ние сме хора, не донори“. И призова мотористите да се пазят сами, за да ги пазят и другите, защото в домовете им винаги има хора, които ги чакат и милеят за тях.
Панихидата и молитвата за здраве завършиха с едноминутно мълчание в памет на убитите мотористи.