Мощен качествен рок, световни хитове и рев на мотори разтърсиха площада пред общината петък вечер, когато се проведе деветото издание на Грийн рок фест. За да преживеят емоцията на музикалното пиршество, бяха дошли фенове на рока от България, Румъния и Сърбия. Шоуто започна със силистренската група „Novacain“, а след тях на сцената със свои парчета се представиха русенските „Born For Vengeance“ и „Gunpowder“ и музикантите от сръбската „Alogia“. 
Нашумялата румънска група „Scarlet Aura“ пък се появи след мощен рев на моторите на рокерския мотоклуб „LOWLANDERS“, а солистката на групата, Аура Данчиулеско излезе на мотоциклет. 
Очаквано бурни овации предизвика изявата на фронтменът на една от емблематичните за американския рок групи „Стилхарт“ Миленко Матиевич, който идва в България за първи път, и то в Русе. Рокаджийската публика чу на живо едни от най-големите хитове, станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят. 
Финалът на феста постави култовата българска група „Тангра“, а музикантите зарадваха феновете с едни от най-любимите песни от създаването на групата до днес.