Футболистите на „Дунав“ тръгнаха вчера към Стара Загора за днешния си шампионатен мач срещу „Верея“. След двубоя, който ще започне от 17.45 часа, момчетата на старши треньора Веселин Великов ще се завърнат в Русе чак на 23 септември.
Причината е, че във вторник /19 септември/ трябва да гостуват на „Сокол“ в пловдивското село Марково за среща от първия кръг в турнира за купата на България. Ето защо до този мач ще останат на лагер в старозагорското село Ягода. 
След двубоя срещу „соколите“ отборът пък ще потегли за София в подготовка за мача срещу ЦСКА, който ще се играе в петък, 22 септември, от 20 часа. Тренировките в столицата ще бъдат в комплекса „Царско село“. 
В тази обиколка на България има и добър момент, тъй като футболистите поне ще имат на разположение сносни терени за тренировки.
Място в групата за Стара Загора намери новото бразилско попълнение Карлос Едуардо, потвърди пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
„Едуардо ще бъде записан в тимовия лист, но едва ли ще излезе като титуляр. Той се нуждае от време за адаптация и сработване с отбора“, заяви Великов.
Лошата новина за него е, че няма да може да използва услугите на левия бек Христофор Хубчев.
„Той няма да пътува с нас, защото проблемите с кръста не отшумяват. Ще остане в Русе и ще пропусне подготовката в Ягода и София“, каза старши треньорът.
На въпроса какво очаква от мача срещу „Верея“ предвид отрицателния баланс на русенския тим срещу този съперник, Великов отговори: „Верея“ не е „Лудогорец“, за да се страхуваме от този мач. Ще излезем, за да играем за точки и ако играта ни се получи, няма да загубим този мач“.