Дървени маси, кресла, реална къщичка, излязла от приказките, миниатюрен пясъчник, меки дивани и прелестно гнездо от клони и корени на старо дърво, застлано с меко одеяло. Пъстри тъкани черги и ваничка, пълна с вода и красиви раковини, допълват интериорите в открития официално вчера Семеен център на сдружение „Еквилибриум“. Той е първи по рода си в България. Ухание на бор и шишарки съпътстват хората, които следват малките си деца от помещение в помещение в центъра, където хлапетата се забавляват, опознавайки света, в който са дошли неотдавна. А родителите и бабите налучкавт пътя обратно към истинските емоции и прекрасното усещане да общуваш, без това да те натоварва с очаквания или задачи. 
„Еквилибриум“ направи своята най-важна услуга, каза вчера председателят на сдружението Дейвид Бисет, а Галя Бисет на шега добави, че повечето от 130-те русенци, които работят в местата за останалите социални услуги, управлявани от сдружението, се канели да подават оставки и да се преместят на „Доростол“ 22. 
Това е нашето място за неформални срещи на възрастни и деца, тук природните елементи се миксират с технологии и визуализации, които ни изработиха от „Арена Медиа“, каза Бисет. Той посочи, че идеята за този интерактивен център е почерпена от контактите на „Еквилибриум“ с партньори от Шотландия, Швеция и Дания и е подкрепена финансово от фондация „Велукс“ с 1,6 милиона лева. 
Вчера центърът бе открит официално - с благословия от отец Стефан, поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов и прерязване на лентата от Дейвид Бисет и Иънс Петерсън, програмен директор на фондация „Велукс“. Центърът ще бъде отворен за родители и деца от бебета до 7-годишна възраст всеки ден от 9 до 18 ч, надяваме се да можем да посрещам малки и големи и в събота и неделя, увери Галя Бисет от „Еквилибриум“.