По повод факта, че авторът на архитектурния проект за храма „Всех Святих“ арх.Тончо Тончев бе подминат и пренебрегнат при тържествата по освещаването на църквата писмо до редакцията на „Утро“ изпрати арх.Цвети Русинов, което публикуваме: 
„Отново и отново се потвърждава максимата „Направи добро и го хвърли зад гърба си“. Тази мисъл урежда до известна степен етичния въпрос по отношение самарянството, но не и в професионалния и законов аспект. Законът за устройство на територията задължава възложителя ясно да обозначи проектант, строител, надзорник и инвеститор.
Много хора от посветените знаят, че главен проектант на проекта за възстановяване на храм „Всех Святих“ е арх.Тончо Тончев още от 1991-1992 г. Известно участие имам и аз, но човекът, отдал най-много творчески сили и знания, е колегата Тончев. Неговият проект е одобрен от Епархийския съвет при Русенската митрополия и приет за реализация от Инициативен комитет със съпредседатели тогавашните кмет на Русе Божидар Йотов и Негово високопреосвещенство митрополит Неофит, които имат най-голяма заслуга за възстановяването на храма, станал факт преди 2015 година.
За огромна радост на русенци храмът беше завършен с помощта на правителството на Република България и осветен на 10 септември 2017 г. от настоящия митрополит Наум.
Връщайки се към началната си мисъл, бих искал да изразя огорчението си в професионален план, че отново и отново автора на проекта и на практика вдъхновителя на последващите действия, довели до възстановяване на храма, го няма. За какво ли ви е? Той вече не ви е нужен!
Уважаеми колега Тончев, съжалявам за случилото се и ви се извинявам от името на русенски граждани, но това е животът. 
Арх.Цвети РУСИНОВ и негови колеги от „Норд план“ ООД: арх.Чавдар ЧЕРНИКОВ, арх.Мартин ДИМИТРОВ, инж.диз.Велислав ЕНЧЕВ, инж.Пламен ПЕНЕВ, инж.Пепка РУСИНОВА