Осем служители на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Русе и областта бяха наградени на вчерашното тържество пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг пожарникари на бул.“Трети март“. Писмените похвали, подписани от зам.-министъра на МВР Красимир Ципов и директора на НД „ПБЗН“ Николай Николов, бяха връчени от началника на пожарната в Русе комисар Димитър Павлов.
Прочетена бе и заповедта на вътрешния министър Валентин Радев за посмъртното награждаване на загиналия на 18 август при гасене на пожар в къща в Бяла мл.инспектор Николай Елефтеров Николаев с почетен знак на МВР. Следобед комисар Димитър Павлов и негови служители от Русе и Бяла почетоха паметта му на гроба в беленското гробище.
По традиция пред паметника бяха поднесени венци и цветя от различни институции и бивши огнеборци.
На днешния ден отдаваме почит на тези, които не успяха да видят отново семействата си след пореден пожар, каза пред гостите областният управител Галин Григоров. Той изказа благодарност и на всички бивши и настоящи огнеборци не защото са избрали тази професия, а за цената, която всеки от тях е платил за избора си.
На събитието присъстваха още зам.областният управител Валентин Колев, зам.-кметът Наталия Кръстева, директорът на ОДМВР старши комисар Теодор Атанасов, шефът на Гранична полиция комисар Димитър Чорбаджиев, началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова и други официални гости.