Дело за смърт при трудова злополука беше отложено след отказ на съда децата на загиналата хигиенистка Димитранка Симеонова да участват в процеса като граждански ищци и частни обвинители. Определението може да се обжалва в седемдневен срок и тази възможност беше дадена на младите мъж и жена.
Злополуката е станала на 8 юли 2012 година. 59-годишната жена чистила помещенията в административната сграда на русенския производител на масла „Лубрика“, след което решила да ползва електронната сушилня за използваните стирки. Пускането на машината обаче предизвикало взрив и пожар. Жената се натровила от отровния дим, получила и сериозни изгаряния. Откарана е в болницата, но въпреки усилията на лекарите да я спасят, по-късно починала. 
Подсъдим за трагичната трудова злополука е управителят на фирмата Славко Славов.
Вчерашното зацикляне на делото се дължи на пропуск на децата на починалата Димитранка да поискат да са граждански ищци и частни обвинители още на първото заседание, както изисква законът. Това желание те проявиха на второто, което доведе до отказа на съда да уважи желанието им. Делото продължава на 11 октомври.