Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов призна пред „Утро“, че победата срещу „Витоша“ била задължителна цел.
„Исках само да бием, нищо друго. Нямаше да имам никакви претенции към играта, само и само да спечелим трите точки. Щях да бъда доволен и от 1:0, а ние записахме класически успех. Защо ни трябваше тази победа? Защото отборът бе толкова натоварен в психологически план, че се нуждаеше от тази стъпка напред. Сега, надявам се, момчетата ще се освободят психически и тепърва ще разгръщат качествата си. Аз знам, че могат много повече и вярвам във всеки един от тях“, каза Великов.
Според него футболистите сторили най-важното, възползвайки се бързо от грешките в защитата на „Витоша“. 
„И ние допуснахме няколко грешки, но през второто полувреме имахме поне 3 чисти голови положения. Можехме да бием и с повече“, продължи старши треньорът.
Оценката му за дебюта на Божидар Васев бе положителна.
„Не съм съгласен, че той изигра приличен мач. Васев направи много добър мач. Като се има предвид, че не е постигнал максимума на физическата си форма, тепърва ще показва още. Доволен съм от неговото представяне“, заяви наставникът на светлосините.
Той смята, че отборът като цяло ще се вдигне емоционално с победата срещу „Витоша“. След мача с „Верея“, двубоя за купата и след срещата с ЦСКА тимът най-вероятно ще излезе на лагер извън Русе, където има много по-добри условия за пълноценна подготовка.  
Все още не е ясно дали контузеният Христофор Хубчев ще може да се възстанови до мача с „Верея“. Неговото състояние ще стане ясно след нова консултация с медиците.