51-годишен мъж е арестуван след опит да подкупи полицаи, за да се спаси от наказание за неплатени предишни глоби.
На 8 септември екип от РПУ-Бяла засякъл, че водачът на великотърновски „Мерцедес 250Д“ кара по бул.“Кольо Фичето“ без поставен обезопасителен колан. Златко К. от Павликени спрял на вдигнатата стоп палка до бензиностанцията „Петрол“ на околовръстното край Бяла, отишъл до патрулката и подал документите си за проверка през отворения прозорец на предната дясна врата, като представил и медицинско свидетелство, че може да шофира без колан заради заболяване. Униформените обаче засякли чрез таблет, че водачът има неплатени предишни глоби и се подготвили да му свалят номерата и да му напишат акт.
Като видял, че няма измъкване, Златко пуснал в страничния джоб на дясната врата на патрулката две банкноти по 20 лева, за да се откупи. Вместо да го пуснат обаче, униформените се обадили на колегите си в районното управление, след което на място пристигнала оперативна група.
Банкнотите били иззети, а Златко К. е задържан в ареста в Русе. Срещу него е образувано бързо производство за даване на подкуп на униформени по време на изпълнение на служебния им дълг. Още същия ден Златко бил изправен пред съда, за да се определи мярката му за неотклонение, където рушветчията си признал вината и бил освободен под гаранция от 500 лева до образуване на дело. Очаква се материалите по случая да бъдат внесени в Окръжния съд идния понеделник.