43-годишен русенец се удави в Дунав в неделя следобед. Вчера тялото на починалия бе извадено от водолази до понтон №6, където преди години стоеше на котва плаващият ресторант „Балканска принцеса“. 
Мъжът отишъл в неделя следобед на плаж под Моста на въздишките срещу Гимназията по облекло и си избрал мястото до Конския плаж, където миналата година бяха изваяни пясъчните фигури. След като оставил дрехите си с документите на брега, няколко пъти скочил от понтона в реката и след това излизал на брега. След последното му скачане около 16.30 часа обаче нещо се объркало, човекът се показал над водата, извикал за помощ и потънал, обясни вчера директорът на пожарната комисар Димитър Павлов. След подаден сигнал на тел.112 на място пристигнал спасителният кораб на Пожарната, но от мъжа нямало следа.
Вчера сутринта в Русе пристигнаха водолази от Велико Търново и след шестчасово издирване трупът бе открит до понтона. По думите на водолазите дълбочината на водата на това място е 6 метра, но дъното е осеяно с камъни, тиня и дървета. Едната от версиите е, че при последния си скок от понтона мъжът е ударил главата си и малко след това е изпаднал в безсъзнание.
Това е първият удавник в Дунав край Русе от началото на годината. До края на август смъртта си във вода намериха още двама мъже, но единият се удави в Русенски Лом край Сваленик през май, а другият - в язовира в Пейчиново на 7 юли. За миналата година удавниците също са трима. Двама мъже на 25 и 27 години се удавиха до остров Люляка на 14 юли, а предният ден 59-годишен мъж потъна в Русенски Лом около Русе и изплува два дни по-късно.