Трима директори на русенски училища вече са пенсионери, съобщи вчера началникът на Регионалното управление на образованието Димитър Райнов. Приключили са трудовата си кариера навършилите годините за пенсиониране шефовете на СУ „Йордан Йовков“ Илия Костов, на Английската гимназия Андриана Митова и на начално училище „Васил Априлов“ в село Хотанца Йордан Лакомов. Предстои Министерството на образованието да обяви конкурси за овакантените места. 
Още трима директори на училища в Русе предстои да се пенсионират - това са шефовете на професионалните гимназии по дървообработване и машиностроене и на училище „Любен Каравелов“. 
Проблем обаче е назначаването на изпълняващ длъжността до конкурс, каза Райнов. Малко са хората, които искат да се нагърбят с тази работа, която никак не е лека, особено в светлината на новите ситуации, предизвикани от новия закон за образованието. За „Йордан Йовков“ съм водил разговори с 16 човека, никой не иска да си създава допълнителни грижи, коментира Райнов. Едно време длъжността на директор на училище беше много привлекателна и хората се стремяха да я заемат, отдавна обаче не е така, обобщи той.