Трима са кандидатите, които подадоха оферти по обществената поръчка за изготвяне на идеен инвестиционен проект за реконструкцията и модернизацията на бул. „Трети март“ и укрепването на Сарайския мост. Това стана ясно, след като комисия отвори и разгледа подадените предложения. По поръчката за 138 000 лева ще се конкурират софийските фирми „Виа план“ и „Илия Бурда“ и варненската „Инжконсултпроект“, като предстои участниците да бъдат класирани и да бъде избран изпълнител.  
Идейният инвестиционен проект трябва да се разработи така, че да позволи поетапно изпълнение на обекта. Примерните участъци може да са три: бул. „Трети март“ - от кръстовището с ул.“Капитан Райчо Николов“ до връзката с пътя Русе-Търново; от пътен възел „Сарая“ до кръстовището с ул.“Капитан Райчо Николов“ срещу пожарната и третият е мостът и самият пътен възел.
Предвижда се бул. „Трети март“ да бъде с четири ленти - по две в посока, два тротоара с настилка от плочки, като ще се направи и велосипедно трасе. При ремонта на Сарайския мост ще се обхване и територията на 50 м преди и след него. И булевардът, и мостът са основна входно-изходна точка на града към главните пътища Русе-Велико Търново/София, част от коридор 9, и се използват интензивно.