Волейболистите на „Дунав“ от вчера имат нов старши треньор. Това е работилият дълги години с „Левски“, „Монтана“ и националните отбори Петър Шопов. Роденият през 1979 година Шопов има три сезона и като наставник в Азербайджан. Негов пръв помощник ще е дългогодишният играещ треньор Красимир Миронов, който вероятно ще сложи край на състезателната си кариера. 
„На този етап няма какво толкова да кажа, тъй като през следващата седмица ще се състои официална пресконференция. Тогава ще научите повече“, каза Шопов пред „Утро“, след което изведе за първа тренировка камерен състав от състезатели.
Волейболистите от предишния сезон, които ще останат в „Дунав“, са Атанас Митев, Радослав Пенев, опитният Цанко Цанков и младежкият национал Симеон Добрев. Цанков не присъства на тренировката, тъй като имал леки здравословни проблеми. 
Затова пък на линия бяха доскорошните играчи на „Доростол“ /Силистра/ Милен Минчев и Калоян Кънев. От Силистра, където играха през последния сезон, ще се завърнат бившите състезатели на „Дунав“ Ангел Павлов и Иван Иванов. 
Хората, които ще подсилят състава в близките дни, са Костадин Стойков, Здравко Каменов и Стоян Вуджев. Стойков, бивш национал, е на 38 години и може да помогне много с опита си. Кънев е живял в Испания, играл е само за тамошни отбори и за първи път ще играе за тим от родината си. Вуджев има стаж като състезател на „Габрово“, „Раковски“ /Севлиево/ и „Монтана“.
По всяка вероятност в движение ще се работи за селекциониране и на други добри волейболисти, тъй като целта пред „Дунав“ през този сезон с новия си спонсор, който също ще бъде обявен скоро, е първото място във Висшата лига.