Тържество по повод Деня на миньора събра управителите, служителите и работниците на „Каолин“ в Сеново. Поздравление за празника към главния изпълнителен директор на дружеството Волф Харлфингер поднесе депутатът Пламен Нунев, към него се присъединиха и колегите му от Народното събрание Светлана Ангелова и Андриан Райков.
„Изминалата 2016 година и първата половина на 2017-а имат голямо значение за компанията. Ако преди това полагахме усилия за присъединяване към групата „Кварцверке“, за консолидиране и оптимизиране на бизнеса, сега вече сме постигнали границите на оптималното за нашето предприятие. Но застоят е  недопустим, затова в последните месеци започнахме решително да развиваме „Каолин“, активно да планираме бъдещето и да генерираме растеж в различни аспекти“, каза директорът Волф Харлфингер. 
В празника на „Каолин“ взеха участие също областни управители, представители на местната власт в областите Русе, Шумен и Силистра, мениджъри на големите минни компании в България, партньори на фирмата и над 800 работници и служители от компанията в страната и дъщерните й дружества в Сърбия.