Русенец се жалва в съда от 5 наказания, които му наложили от КАТ. Около 5 часа сутринта на 28 юли миналата година Ю.В. карал в лявата лента на бул. „България“ и решил да слезе на бул. „Христо Ботев“, но без да се огледа. Минал през дясната лента, където имало друга кола и предизвикал катастрофа. 
Виновникът си продължил невъзмутимо по пътя, но другият шофьор се обадил в КАТ. От там без проблеми открили избягалия шофьор и му наложили цели 5 наказания. Първото било за катастрофата, второто - че не е спрял след нея, третото - че е влязъл в пререкания с другия водач, четвъртото - че при проверката не е носел шофьорската си книжка и петото - че талонът към нея също не е бил в него. 
Мъжът атакувал наказателното постановление с петте наказания в съда, като не оспорил вината си за сблъсъка и че не спрял, дори обяснил, колко много съжалява. Магистратите също сметнали, че Ю.В. е виновен, за тези две неща, но го оневинил за останалите.
Относно пререканията мотивът бил, че няма как да е имало такива, тъй като той изобщо не е спрял, а за шофьорската книжка и талона - че е проверен доста време след като вече не е бил зад волана и не е длъжен да ги носи, а и полицаят е нямало как да знае, дали в колата са били с него или не.
Все пак за Ю.В. останала глоба от 200 лева и забрана да шофира 6 месеца, защото съдът решил, че той е недисциплиниран шофьор и не му се полага по-лека санкция.