Многократно осъжданият рецидивист Георги Стефанов влиза в затвора за 3 години и 4 месеца, освен това трябва да плати глоба от 1500 лева за теглене на пари от чужда дебитна карта. Престъплението не е първо за родения през 1974 г. мъж, тъй като сред дългия списък от нарушения на закона той и по-рано е правил подобно нещо, стана ясно по време на делото срещу него вчера. Мъжът призна всички факти, посочени в обвинителния акт, затова присъдата му беше намалена с една трета и вместо 5 години, ще търка наровете 3 години и 4 месеца. 
На 5 ноември миналата година Стефанов намерил дебитната карта на Теодор Пейчев близо до блок „Съединение“. На нея бил записан пин кодът, което се оказало добре дошло за престъпника, който направил 6 тегления от нея и източил общо 1450 лева. Пострадалият заведе граждански иск за същата сума като обезщетение за причинени му имуществени вреди и съдът го уважи на 100%. Адвокатката му настояваше за по-строга присъда за Георги Стефанов, който пък каза, че съжалява за стореното и поиска по-леко наказание. 
Не на това мнение беше прокурорът, според когото рецидивистът заслужава наказание над средното, и при предвидени от закона от 2 до 8 години лишаване от свобода подсъдимият трябва да получи 6, които като се намалят с една трета, да станат 4. Според държавния обвинител престъпникът заслужава и глоба от 2500 лева. 
Адвокатът на Георги Стефанов помоли за леко наказание. Като смекчаващи вината обстоятелства той посочи лошото здраве на клиента си, заради което той е инвалидизиран от ТЕЛК и дори получава пенсия, както и че не е откраднал, а намерил дебитната карта. Освен това той си признал за стореното и съжалил за него. 
Друг подобен случай предстои също да влезе в съда. 32-годишният Георги Г. намерил кредитната карта на жена, също с пин кода върху нея, изгубена в района на болницата, и на 4 и 5 декември миналата година я източил до лимита й от 1500 лева.