Много от местата, където ще се развиват екшън сцените в „Бодигард на убиеца“ - новия филма на режисьора Патрик Хюз („Непобедимите 3“), ще бъдат познати на българския зрител, защото голяма част от действието е снимано в София, като експлозиите най-често ще се случват пред сградата на БНБ. Филмът е екшън с елементи на комедия, а актьорският състав е звезден.
Възрастният убиец Дариус Кинкейд (Самюел Л. Джаксън), известен със своя ужасен нрав, решава да даде показания в Международния съд в Хага против бившия си работодател - престъпния диктатор от Беларус Владислав Духович (Гари Олдман). Той не може да обезпечи своята безопасност сам и затова се обръща за помощ към младия и способен телохранител – агента, занимаващ се със защита на свидетели Майкъл Брус (Раян Рейнолдс).
Майкъл, който работи като лична охрана в най-престижната охранителна фирма в света, не може да повярва кой е новият му клиент: това е най-търсеният убиец, който винаги е бил най-големият му противник. Той винаги е стоял в другия край на снайпера, а сега е точно пред очите му. Сега обаче има по-голяма опасност: по петите им е Владислав Духович, който е известен със своята безпощадност. Той иска точно този агент и самият ловец на престъпници се превръща в плячка.
Двамата мъже, които доскоро са били врагове – убиецът и неговият бодигард, трябва да се обединят, да избягат от наемните убийци, които са изправени срещу тях и да стигнат до Хага в рамките на 24 часа. Цената на всичко това е съпругата на Дариус - Соня (Салма Хайек), която ще бъде пусната от затвора. 
В актьорският състав присъстват още имената на Елоди Юнг, Ричард Е. Грант и Жоаким де Алмейда.