Криминално проявен сирийски гражданин нападна полицейски служител, съобщиха от ОДМВР – Варна.

На ул. „Радецки“ в града, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 47-годишен мъж, сирийски гражданин, пребиваващ в Република България, добре известен на органите на реда и осъждан. При проверката е установено, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества.

Мъжът е задържан, като при задържането си М. Х. е оказал съпротива, причинил е лека телесна повреда на полицейски служител, изпълняващ служебните си ангажименти, и е нанесъл материални щети в сградата на I РУ на МВР при ОДМВР – Варна. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На мъжа са повдигнати обвинения, като с постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа.

При извършените полицейски проверки е установено, че М. Х. е нарушавал многократно Закона за движението по пътищата, за което има съставени актове за установяване на административно нарушение. При задържането са му връчени наказателни постановления на обща стойност около 22 000 лв.