Полицаи от Районното управление в Троян са задържали двама мъже, заподозрени за извършване на телефонни измами, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Вчера /29 август/ около 16.00 часа в троянската полиция е постъпил сигнал от 78-годишна жена от града, че непосредствено преди това е станала жертва на телефонни измамници и по позната вече схема им е предоставила сумата от 2800 лева. Минути по-късно в полицейското управление е получен втори сигнал от 77-годишен местен жител, че след телефонен разговор с непознат е предоставил 4200 лева на измамници.

Предприети са били незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия, като на ул. "Васил Левски" в града e спрян за проверка лек автомобил "Опел Астра", управляван от 60-годишен мъж от град Сопот. В близост до превозното средство e задържан още един жител на Сопот, на 62-години, който е държал в ръката си найлонов плик със сумата от 7000 лева.

По случая са образувани две досъдебни производства, а мъжете са задържани за срок от 24 часа в РУ - Троян. Работата по случая продължава.