Експерти от фирма, която има добър опит при изграждане на терени, минали през оглед на Градския стадион в Русе, научи „Утро“. В случая не става дума за разбирачи от злополучната „Тарктур“ ЕООД, което остави ръцете си с ремонта на игрището, нито за „Салюшънс“, която пък направи добри терени в Горна Оряховица и Варна.
Та експертите от въпросната фирма били на мнение, че теренът може някак да бъде спасен, ако се заложи на тяхна технология. Според тях ремонтът на ремонта щял да отнеме двайсетина дни. Сега, покрай паузата в шампионата заради мачовете на националните отбори, бе добро време за такива дейности, но... 
Проблемът е, че ако фирмата получи картбланш и се заеме да рие Авгиевите обори на „Тарктур“, гаранцията на тарктурци няма да остане в сила. А тя е 5 години, макар че е една гаранция, дето се вижда с просто око. Просто „Тарктур“ ще излезе от кашата с чисти ръчички. 
Проблем ще е и как точно ще реагира министерството на спорта, което носи най-голяма и солидарна отговорност с избора на „Тарктур“ за изпълнител на ремонтите. Много ни се иска да чуем какво най-сетне ще каже словоохотливият по принцип министър Красен Кралев и дали въобще ще си направи труда да намине през Русе, за да види какви ги нареди тази фирма.   
„Утро“ видя терена вчера. Представете си само какъв отровен дъх се носи от игрището! Това е някаква смесица от блатни изпарения и мухъл. Правата до тъча в центъра на игрището откъм тунела е осеяна с дупки и вода. Ако футболист с топка в крака се загнезди в тези дупки, само късметът може да го отърве от травма.
Друго - като се влезе на седем-осем метра навътре към терена, се очертава една буквално изгнила полоса. Там теренът поддава и кракът потъва.
Представете си още какво ще стане, ако преди следващия мач с „Витоша“ /Бистрица/ се излее дъжд в рамките на ден-два. Отсега, без да сме експерти, може да направим прогноза, че теренът ще е в локви, топката няма да върви и съдията като нищо може да спре срещата. Такъв вариант ще е върхът на падението. 
Но докато си приказаваме, някой все пак трябва да вземе конкретни и бързи мерки. И да реши - да махне ли с ръка на безобразията на „Тарктур“ и да я подведе под отговорност, или да рискува, ангажира и плати на фирмата, чиито експерти обещават теренът да оцелее. 
Защото ако сега картинката е драматична, с настъпването на есента и дъждовете ще стане трагична. Потърпевши ще са градът, отборът на „Дунав“ и феновете.