Три щедри дарения получи Средношколското общежитие в Русе, съобщи за „Утро“ директорката на пансиона Христина Петкова. Мечтата ни да ремонтираме и да освежим баните, умивалните и сервизните помещения, които плачат за обновление, е на път да се осъществи, каза Петкова. Това става възможно благодарение на жестовете, които правят към русенското общежитие за гимназисти фирми в Исперих, Каспичан и Севлиево. 
Девет тона фаянсови и теракотени плочки вече са пристигнали от Исперих. Това е станало през първата половина на август. Независимо от ваканционното време, веднага се организирахме и възпитатели, и ученици, които имаха възможност, направихме една бригада, за да разтоварим пристигналата дарителска пратка, разказа директорката. 
Сега се очаква не след дълго да дойдат и 18 моноблока и 30 мивки от Севлиево и Каспичан. И трите фирми не само ни подариха плочките и мивките, но направиха и още един жест - осигуряват транспортирането на ценните пратки, като дори се погрижиха да разполагаме и с мотокар, за да могат да се разтоварят палетите с плочките, обясни Петкова. След като пристигнат и мивките и моноблоковете, което е въпрос на време, ще започнем да правим ремонтите поетапно, като ще разчитаме на собствени сили, за се справим със задачата и да обновим мокрите помещения, добави директорката.