„Дунав“ загуби нелепо с 1:2 гостуването си на „Локомотив“ /Пд/. Както вече писа „Утро“, победният гол за пловдивчани падна секунди преди края на добавеното време. След злощастния мач разговаряхме със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.
- Веско, как се говори след такъв развой на двубоя?
- Много трудно. Точката беше наша, а я загубихме така нелепо. 
- Марем ли сбърка при връщането на топката към Антонов, или вратарят носи вина за гола?
- Като се обърне каруцата, пътищата са много. Съжалявам, че финалът на този мач беше такъв. При 1:1 имахме положения, не позволихме на „Локомотив“ да ни застраши през второто полувреме, при повече късмет можехме да стигнем и до трите точки. Нямаше да бъде назаслужено. 
- Редовен ли беше голът на Васко Шопов, отменен от съдията заради засада?
- Ситуацията бе тънка. Реферът можеше да пусне положението, можеше и да не го пусне.
- Що за експеримент беше включването на нападателя Андреас Васев като десен бек?
- Исках да заложа на човек, който умее да изнася топката. Да, Васев допусна грешки, но като цяло се справи добре. Да не забравяме, че не е играл доста дълго време. 
- Каква истина съдържа новината в някои сайтове за размяна на реплики между част от футболистите и фенове на „Дунав“?
- Истината е, че се намериха фенове, които обиждаха грозно и псуваха играчите. Една от другите „препоръки“ беше: „Великов, подавай си оставката!“. Беше много неприятно, тъй като „съветите“ звучаха по време, когато давах интервю за „Диема“. Истината още е, че Миро Будинов и Христофор Хубчев, които са по-импулсивни момчета, не издържаха и отвърнаха на репликите. Аз уважавам феновете, че са пропътували половин България, за да стигнат до Пловдив, но не ги разбирам защо не помагат, а създават допълнително напрежение. Говоря за някои фенове, не за всички. Кой може да отрече, че нашите момчета се раздадоха? Никой! Защо тогава да не получат уважение вместо плюнки. 
- Каквa е програмата в паузата на първенството?
- Футболистите ни ще почиват до вторник включително. Не предвиждаме контролен мач. 
- Трансферният прозорец ще затвори скоро. Ще съумеете ли да подсилите с играчи в халфовата линия?
- Селекцията в този момент е много трудна работа. Работи се по конкретни идеи, надявам се, че скоро ще бъдат реализирани.

Как играха нашите

Станислав Антонов - някои ще кажат, че не бива да бъде съден сурово, тъй като извади отбора в някои много тежки мачове. Така е, но вратар в Първа лига не може да допусне толкова нелеп гол. А и го направи като под индиго като в предишен двубой срещу „Левски“. При това с изявата си „изяде“ премията за точката, заработена с толкова труд от целия отбор. 
Андреас Васев - пролича си, че не се чувства комфортно като десен бек. Видя се, че му липсва и достатъчно игрова практика.
Тейнур Марем - може би затрудни Антонов при онзи шпагат, след който топката се плъзна към вратаря. Несигурен на няколко пъти.
Христофор Хубчев - през първото полувреме не бе толкова стабилен, но после влезе в час. Асистира с великолепно центриране за гола на Юлиан Ненов.
Михаил Милчев - след почивката отново заигра като десен защитник. Като цяло характеристиката за неговата игра се свежда до една дума - борба.
Петър Патев - игра прилично като халф до Диян Димов. По едно време получи травма, която, както разбра „Утро“, не е сериозна.
Диян Димов - свърши обичайната си черна работа в средата на терена.
Юлиан Ненов - незабележим преди почивката и доста по-добър след нея. Вече не помним откога не бе вкарвал гол, затова и радостта му бе голяма.
Мирослав Будинов - със сериозен принос за изравнителния гол, когато увлече защитата на „Локо“. Хвърли много сили. 
Васил Шопов - много добър мач за офанзивния халф. През второто полувреме бе в стихията си. 
Бирсент Карагарен - игра по-силно в сравнение с някои предишни двубои. Като че ли възвръща формата си.
Резервите
Димитър Георгиев - направи добро включване, вкара повече мощ в средата на терена и атака.
Бранимир Костадинов - първите мачове от новото първенство не са най-добрите му футболни дни. 
Олексий Ларин - заигра в центъра на защитата до Тейнур Марем и като цяло се справи нелошо.