Както можеше да се очаква, футболистът на „Лудогорец“ Върджил Мисиджан мина между капките за бруталния фаул срещу Васил Шопов от „Дунав“. Мисиджан атакува в гръб и без топка русенския халф, след което се отърва само с жълт картон. Надеждите ни бяха, че дежурният делегат ще опише историята на безобразното нарушение и че поне ще се позове на видеозапис, но сме се излъгали - Дисциплинарната комисия въобще не разгледа такъв случай.
„Лудогорец“ е най-силният отбор у нас и през последните години в Европа се говори за български футбол главно заради него. Но ей такива случки като помилването на Мисиджан и на други играчи на „орлите“ настройва публиката срещу разградчани. А те се сърдят после, че ги мразели, че им завиждали, че никой не можел да понесе успехите им.
Не е така. Завист и омраза няма, защото, с колкото и бразилци да играе, „Лудогорец“ си е наш, български клуб. Но БФС му върши мечешки услуги с очевадно различното си отношение към този отбор и другите тимове. И то е така или защото иска да се докара на собствениците на клуба, или защото се поддава на командите им. И двете причини са достатъчно скандални, но по-важното е, че резултатът е един.
Защо ни е футболен съюз в София, след като може да бъде изместен в някоя от канцелариите на „Лудогорец Арена“?! Така поне ще се знае публично кой свири мача и никой няма да се надява наивно, че Мисиджан или който и да е в зелен екип може да бъде заслужено наказан както на терена, така и по доклад и видеозапис.