„Дунав“ не изигра най-слабия си, но със сигурност записа най-глупавия си мач в първенството на Първа лига. В двубой на свой терен така наречените „дракони“ катастрофираха с 0:5 срещу „Лудогорец“. Загубата с такъв резултат от стърчащия с две глави над всички в България хегемон на братя Домусчиеви не е срамна, срамен е начинът, по който бе допусната. И ако довчера някои хора в светлосиньо си мислеха, че може би са звезди, днес трябва да се събудят с прозрението, че елитната дивизия - дори и да става дума за българската - е твърде висока топка за тях.
Но до говорим с факти.
Пас по диагонал сред отбраната на „Дунав“.Христо Попадийн за когото изписахме добри думи, не може да спре топка по земя, която минава под крака му. Минутата е 23-а, Мисиджан грабва подаръка и вкарва сам срещу Антонов. 
0:2 Марселиньо в 37-а минута. Пак оставен сам и непокрит човек!
Черният ден ни Попадийн приключа в края на полувремето. „Лудогорец“ организира атака по фланга, последва центриране, а нашият човек се хвърля да чисти топката с шпагат и го прави така, че е я праща в собствената си мрежа. Съвсем закономерно Христо не се появява през втората част на терена.
След почивката циркът стана пълен. „Дунав“, който като положения имаше не по-малко възможности от разградчани, получава 4-и гол от Кишада, който не се е разписвал от 100 мача като резерва. Върхът бе в 84-а минута, когато футболистите от русенската защита направиха такъв карамбол, че уж изчистената топката попадна в Лукоки, който няма как да сбърка - 0:5! Антонов стои гледа и няма какво да направи!
Загубата не е проблем, тъй като стандартите между двата клуба - като организация и заплащане, са като между небето и земята. Проблемът е, че „Дунав“ страда от липса на халфове, а оттам си пати и много нестабилната и тромава вчера защита. Беше жалко да се гледа как нападателите на „Лудогорец“ хвърчат като експреси пред тежките бранители в светлосиньо и правят каквото си искат.
 Най-неприятното е, че с тази загуба „Дунав” се очертава като част от компанията на аутсайдерите. С 5 точици  сметката не е добра. А в следващия кръг отборът ще гостува на „Локо“ /Пд/. Там, ако се измъкне нещо, ще е файда, щото ножът вече застрашително започна да доближава  кокала. 
„Дунав“: Станислав Антонов, Христо Попадийн (46 - Олексий Ларин), Михаил Милчев, Петър Патев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Васил Шопов, Бирсент Карагарен (80. - Андреас Васев), Бранимир Костадинов (54 - Юлиан Ненов), Димитър Георгиев, Мирослав Будинов.
„Лудогорец“ Разград: Хорхе Броун, Георги Терзиев, Козмин Моци, Сисиньо (81  - Лукас Саша), Александър Василев, Абел Анисе (77 - Густаво Кампаняро), Яцек Горалски, Марселиньо, Върджил Мисиджан (64- Жуниор Кишада), Джоди Лукоки, Жоао Паоло.