От 92-годишна жената обръща по чашка на ден

Баба на 107 години от Великобритания приписва дълголетието си на всекидневната чаша уиски, пише в. "Дейли експрес".

Кей Травис започнала да "обръща по едно" на 92-годишна възраст. За период от 15 години бабата е изпила близо 5500 питиета. Бодрата дълголетница описва любимото си уиски като "отличен цяр".

Г-жа Травис все още живее в къщата в Шефилд, в която се е нанесла преди 80 години. Във всекидневието й помагат близките й и гледачи от "Социални грижи".

Вдовицата страда от артрит, който й пречи сама да си готви. Кей Травис обаче упражнява пълен контрол над процеса и дава указания на помощниците как да приготвят храната й. За разнообразие дълголетната баба периодично си поръчва риба и пържени картофи и пица за вкъщи.

Като по-млада Кей Травис е преподавала танци, занимавала се е активно с градинарство и е поддържала мозъка си във форма с игра на бридж.

Бабата е отпразнувала 107-ия си рожден ден преди няколко дни с обяд в местна кръчма и чаено парти у дома.

И ако Кей Травис приписва дълголетието си на всекидневното уиски, единственият й син, 77-годишният Джон Травис отбелязва, че в родата й по женска линия има няколко дами, доживели до преклонна възраст - майка й и две лели, починали съответно на 92, 87 и 102 години.