Агенцията по вписванията отказа да впише новия съвет на директорите на „Дунарит“. Решението е от 16 август и може да бъде обжалвано в едноседмичен срок. 
Един от мотивите е, че не е спазена процедурата от 30 дни за свикването на общото събрание на акционерите. Въпреки това обаче позицията на Министерски съвет остава същата, като лично областният управител Галин Григоров е разговарял с министъра на икономиката Емил Караниколов и има уверението, че няма да бъдат предприемани действия за затваряне на завода. 
Трябва да направим всичко възможно предприятието да бъде работещо, тъй като е от значение за националната ни сигурност, каза Григоров, като допълни, че тече процедура по обжалване на решението. 
Акционерите на „Дунарит“ смятат, че мотивите за отказа на Агенцията да впише новия борд на директорите са неоснователни и затова ще обжалват решението в дадения едноседмичен срок, каза вчера изпълнителният директор на фирмата Кръстю Кръстев. По думите му работниците във военния завод продължават да изпълняват поръчките, защото всички се надяват, че лицензите и разрешителните на завода за производство на боеприпаси ще останат. 
На 10 август Кръстев заедно с членовете на съвета на директорите подаде оставка, за да не се отнемат лицензите на завода и той да продължи да работи. Всъщност за по-малко от седмица бяха избрани нови хора, които да управляват дружеството, но процедурата по смяна на съвета на директорите удари на камък. До вписването на нов съвет продължава да функционира сегашният.