Публикация на президента Барак Обама в Twitter, публикувана след бунтовете в Шарлотсвил, постави рекорд за популярност, събирайки най-много харесвания и ретуитове в историята на социалната мрежа.

Постът, в който Обама цитира южноафриканския политически лидер Нелсън Мандела, е получил 2,911 млн. лайка, и над 1,19 млн. споделяния.

"Никой не се ражда, мразейки друг човек заради цвета на кожата му, произхода или религията му" е посланието на американския президент под снимката, в която той се усмихва на четири деца.

Втора и трета част са продължение на цитата: "Хората се учат да мразят и ако могат да бъдат научени да мразят, то те могат да бъдат научени и да обичат. Защото любовта е нещо по-естествено за човешкото сърце от нейната противоположност."

Посланието на Обама е в ярък контраст с това на президента Доналд Тръмп, който първоначално обвини белите националисти за смъртоносните сблъсъци във Вирджиния. Днес той отново се завърна към противоречивата си позиция, че за агресията „вина имат и двете страни“. Тръмп е подложен на сериозни критики заради мнението си относно ситуацията в района. 

Най-популярният пост в социалната мрежа досега беше на Ариана Гранде, която изрази съболезнованията си след терористичната атака по време на концерта й в Манчестър.