Нови драстично по-високи такси за ползване на Градския стадион при официални футболни срещи от републиканското първенство ще въведе общината сред големия ремонт на съоръжението. Именно инвестираните в него пари водят до увеличаване на базисните цени, които не са променяни от 2013 година.
Досега за мачовете от Първа лига се плащаше 300 лева, а с промяната цената скача на 11 760 лева. За „Б“ група цената от 225 лева става 3300 лева, а за окръжна и „В“ група - от 150 на 1520 лева. 
При определянето на цените са използвани данни от реализирани наемни отношения от съпоставими или почти идентични спортни съоръжения. Такива са стадион „Лазур“ в Бургас, стадионът на „Локомотив“ /Пловдив/, стадионът на старозагорския „Верея“, националният стадион „Васил Левски“ и други столични съоръжения. 
Експертната оценка за определяне на цените за ползване на Градския стадион за провеждането на футболни срещи е възложена от общинското предприятие „Спортни имоти“. Съгласно изготвената от тях справка за провеждането на една футболна среща разходите възлизат на 3043 лева, като тук се включват разход за вода - 257 лв., ел. енергия - 375 лв., опесъчаване - 298 лв, регенерация на терен - 614 лв., торене - 521 лв., аериране - 280 лв., вертикулиране, разход за гориво, озвучаване, наем за косачка, пръскане и други. 
Промяна ще има също и в цената за тренировка на футболен отбор, която сега е 150 лева на час, но ще скочи на 609 лв., като мотивите за увеличението са сходни с тези за повишението за цената за провеждането на футболни срещи. 
Наред с това ще бъде въведена и цена за ползване на реновираната леглова база в гребната база на Николово, каквато до момента нямаше. Тя ще е 15 лева за нощувка и е определена от независим оценител. Сградата на гребната база е изцяло обновена и обзаведена, като досега не е използвана. На територията на общината има недостиг от леглова база за спортисти. Такава има само в спортен комплекс „Дунав“ и тя е крайно недостатъчна. 
Малка промяна ще се направи и в цената за ползване на тенис кортовете, като тя вече ще е 12 лева на час. До момента имаше три различни такси в зависимост от ползвателя, но това ще отпадне. Предстои предложените нови цени и промените в съответната наредба да бъдат обсъдени и гласувани на сесия.