„Дунав“ загуби от „Левски“ с 0:2 и преди мача срещу „Лудогорец“ на 20 август в Русе отборът далеч не е на най-уютното място в таблицата за класиране. След срещата „Утро“ разговаря със старши треньора на дунавци Веселин Великов.

- Веско, накъде вървят нещата?
- Чакайте, накъде да вървят! Като че ли „Дунав“ всяка година е завършвал на четвърто място в елитния футбол и е играл в евротурнирите. Нека да го кажа така - ако през отминалия сезон момчетата направиха подвиг да са в Топ 4, сега ще го повторят, ако не изпаднем. Какво имаме, за да се надяваме на повече - нормална база за подготовка ли, звездна селекция ли, богата клубна каса! Вижте „Етър“ - взеха 9 нови футболисти с опит. Така е и в други отбори. Ние правим каквото можем. Има и друга разлика - в предишния сезон вкарвахме гол от 2 положения, а сега от две-три не влиза нито едно. Късметът ни убягва. А при нас се случваше така, че когато поведем първи, или биехме или поне завършвахме наравно. Мисля, че имаше само един случай с „Ботев“ /Пд/, когато излязохме напред в резултата, а после загубихме. Да вземем мача с „Левски“. До средата на второто полувреме бях почти сигурен, че няма да го загубим. И после дойде тази грешка с оставения непокрит Яблонски. А по-рано имахме две чисти положения. При 1:0 за нас мачът щеше да тръгне по друг сценарий. Малшанс бе и контузията на Красимир Станоев. Тя дойде в най-неподходящия момент, когато му трябваше малко време, за да се обиграе. Все ми се струва, че със Станоев нямаше как да загубим тази среща. И все пак - нека да не забравяме - играхме срещу „Левски“ на „Герена“, а не срещу „Кубрат“. Само една от звездите на софиянци сигурно получава повече от няколко наши футболисти, взети заедно. Кога Русе може да си позволи футболист като Обертан, Буш или Гомес? Точно никога!
- Резервната скамейка, особено в частта с халфовете, изглежда, че вече почти я няма. Как ще реагирате след контузията на Станоев?
- Търсим попълнения, защото наистина сме в децифит на халфове. Самир Аясс избра по-доброто в Ливан и не го виня, разбирам го, сега и Станоев пострада... И пак опираме до парите. Опитахме се да проучим възможността дали един от двамата играчи, които имаме предвид и могат да ни свършат работа, биха дошли при нас. Да, ама единият иска 10 000 евро заплата, другият не знам-колко си на ръка предварително... Е, ние като клуб няма как да си позволим такива футболисти. 
- Тогава?
- Пак ще се спрем най-вероятно на някой футболист от Втора лига. Не знам, тези дни ще обсъждаме проблема.
- След загубата от „Левски“ идва ключов домакински мач срещу „Лудогорец“.
- Всеки знае, че това е най-добрият отбор в България. Да се надиграваме с тимове като „Левски“, „Лудогорец“, ЦСКА, ще е самоубийство. Ще търсим своите шансове и няма да се предадем предварително. Очаквам и публиката да ни подкрепи.