Двустаен апартамент в дългия блок на ул.“Муткурова“ на кръстовището с „Панайот Хитов“ се задими вчера в ранния следобед. За щастие жилището било обитавано само от десетина котки, за които стопанката му се грижела, но не живеела там и затова инцидентът се размина само с опушени стени и стрес за съседите във вход Ж.
Сигнал за излизащи гъсти черни облаци дим от терасата на шестия етаж в блока е получен в пожарната малко след 13.30 часа. Наложи се входната врата да бъде отворена от огнеборците, които с изненада установиха, че жилището е превърнато в приют за котки и е пълно с всевъзможни боклуци. Предполага се, че около 40-годишната собственичка на апартамента е идвала да нахрани любимците си и след това са тръгнали пламъците, най-вероятно заради късо съединение.
Тези котки ни създават големи проблеми с миризмите си, но никоя институция не иска да ни помогне да се отървем от тях, каза пред „Утро“ председателят на домсъвета във входа. 
Лично той е пуснал жалба до общината и оттам задължили собственичката да изхвърли всички боклуци от апартамента, след което тя изнесла два камиона с непотребни вещи. Това обаче било миналата година и жената отново го напълнила с боклуци, които за късмет вчера не се запалиха.