Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов смята, че отборът му има добри шансове в утрешния мач слещу „Левски“ в София.
„Единственото, което искаме, е нормално съдийство. Нека по-добрият отбор да победи. „Левски“ е в коренно различен състав в сравнение с предишния шампионат и привлече чужденци с име, но ние не се страхуваме“, каза Великов пред „Утро“.
Той разкри, че момчетата са здрави. Само Васко Шопов страдал от лека контузия, ала в четвъртък тренирал на пълни обороти. 
Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат днес към столицата. Вечерта ги чака тренировка на комплекса „Царско село“. Утре сутринта ще излязат за ново занимание.
Двата тима се срещнаха на 3 пъти през последното първенство. Първият мач в Разград на 28 февруари тази година завърши при 2:2. Бирсент Карагарен даде преднина на русенския отбор в 8-а минута, изгоненият вече от столичния тим Антон Огнянов изравни, Мирослав Будинов направи 2:1 в 40-а минута, а „Левски“ се добра до ремито след изключително скандална дузпа, реализирана от Роман Прохазка. 
Двубоят на 21 април в София приключи при 1:1. Будинов си вкара автогол, след като се опита да изчисти топката с глава, а Самир Аясс отвърна на удара с попадение в 76-а минута.
Според специалистите този мач бе една от най-зрелищните продукции през целия сезон въобще.
Така се стигна до среща номер 3 на 21 май в Русе. Играта бе съвсем равностойна, като столичани се възползваха от грешка в защита и взеха трите точки с гол на Божидар Краев в 76-а минута.
Да, Великов е прав, днешният „Левски“ е много по-различен като селекция. Като се четат имената на Жорди Гомес, Жуниор Мапуку, Серджиу Буш, Габриел Обертан и Нелуц Рошу, все играчи, чиято месечна заплата би стигнала поне за петима футболисти от „Дунав“,  се създава впечатление, че мачът няма да има интрига.
„Дунав“ доказа неведнъж, че парите не играят и че може да спори на равна нога с всеки отбор в България.