Транспортното министерство започва информационна кампания за кметовете как да кандидатстват за ваучери от 20 хил. евро за осигуряване на безплатен достъп до безжичен интернет в управляваните от тях селища.

Парите идват от Европейската комисия по линия на инициативата на Съвета и на Европейския парламент – WiFi4EU. По нея кметствата могат да получат 100 процента от разходите по подобни проекти.

Информационният ден ще се проведе на 22 август от 9.30 ч. в Дома на Европа в София, регистрацията за участие е онлайн. https://www.mtitc.government.bg/bg/informacionni-tehnologii/aktualno-v-it/mtits-startira-proekt-za-izgrazhdane-na-gis-bazirana-elektronna-platforma-edinna-informacionna-tochka

Във рамките на информационния ден ще бъде представен и проект за изграждането на базирана електронна платформа "Единна информационна точка“, по който ще се създаде електронен регистър за съществуващата и планираната телекомуникационна инфраструктура и за възможности за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи.