Поредният трагикомик в българското съдийство бе пратен да реферира мача между „Левски“ и „Дунав“ в неделя в София. Това е Волен Чинков, който вече се прочу през миналата година като съучастник в един от най-абсурдните епизоди в българския футбол, когато бе арбитър зад вратата на двубоя „Верея“-“Дунав“. Тогава той „не видя“ буквално от няколко метра как бившият нападател на старозагорци Амаду Сукуна спира топката с двете си ръце, а после я търкулва в мрежата зад Станислав Антонов. Измамата струваше загуба на русенския отбор с 0:1.
Същият Чинков бе главен съдия наскоро на мача „Лудогорец“-“Локомотив“ /Пд/ в Разград. И измисли дузпа за домакините, но съдбата позволи на вратаря Илко Пиргов да отбие изстрела на Жоао Паоло и двубоят завърши при 0:0. А в края на мача храбрият софиянец се уплаши да даде пряк свободен удар пред вратата та „Лудогорец“, защото знаеше ли се какво може да последва след него!
Помощници на Чинков ще бъдат Веселин Мишев /също доскоро със спрени права заради гафове на ЦСКА-“Лудогорец“/ и Николай Георгиев. Хлябът зад вратите ще е за Мартин Стоименов и Радослав Гидженов.
Александър Марков пък ще ръководи мача между ювошеските отбори на „Дунав“ и „Нефтохимик“ в Русе. Двубоят от първия кръг на Елитната лига за футболисти до 19 години ще се играе тази събота от 18 часа на терена на Русенския университет.