Супермачът за Суперкупата на Европа в Скопие събра фенове от най-различни държави. УЕФА избра шокиращо за някои стадион „Филип Втори“ в македонската столица, но картината от мача ясно показа, че изборът е бил съвсем логичен.
Братята македонци подредили стадиона си като кукла за разлика от легендарния „Васил Левски“, който все още се крепи с компромисен лиценз от европейската централа. Докато съседите се готвеха да посрещнат „Манчестър Юнайтед“ и „Реал“ /Мадрид/, сайтът на БФС ни заливаше с новини, че страната ни била домакин на европейски мачове при юношите и квалификации при девойките, а освен това аматьорите щели да получат нови топки. Една база в „Бояна“ вдигнахме за 30 години с пари от УЕФА и проглушихме света.
В същото време преди дни телевизията показа мача между „Монтана“ и „Марица“ в Чипровци. И какво разбрахме - че стадионът в градчето с 2000 души население бил обновен с милиони по Програмата за развитие на селските райони. По темата за подобните велики ремонти в Долни Чифлик, Царева ливада и къде ли не сме говорили и друг път. Всъщност по темата за „добре“ и „правилно“ инвестирани милиони.
По този повод един приятел каза: „Е, и какво лошо има - някой може да е откраднал нещичко, но нали стадионите са факт и изглеждат много добре“.
Ето как разсъждава българинът - абе, крадат, ама след тях все пак остава нещо!...
Докато мислим по този начин, следващият мач за Суперкупата може да се играе в Прищина, Сараево или Търну Мъгуреле. Ние ще продължим да се хвалим с европейски мачове при девойките до 17 години и ще се надяваме, че УЕФА ще инспектира все така със затворени очи окаяния ни национален стадион. И когато се събудим, току-виж сме подали заявка националният ни отбор да играе домакинските си мачове на „Филип Втори“ в Скопие.