2 тона гориво без документи, но маркирано като корабно, са открили инспектори от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на русенската митница. То се намирало в микробус с разградска регистрация, който митничарите са задържали на 5 август. 
Заради засиления контрол върху превоза на акцизни стоки митническият екип обхождал района на разградското село Осенец и там спрели за проверка съмнителен микробус. Професионалният им нюх не ги излъгъл и в товарния му отсек открили два пластмасови еднотонни контейнера, пълни със синя течност с миризма на нефтопродукт. 
Оказало се и че шофьорът няма документи за горивото, което веднага довело до задържането на буса и контейнерите. На мъжа ще бъде съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Това ще е второ административно наказание за него в рамките на един месец. Неотдавна същото превозно средство, управлявано от същия водач, е спряно при опит да пренесе сходно количество маркирано гориво без документи. След като товарният автомобил, регистриран на трето лице, бил върнат, шофьорът се заел отново със „занаята“.